Skråsikker

Den Sures guide til at komme i job

Søg uopfordret!
Mange virksomheder har en emnebank med desperate kandidater, og det er her de først og fremmest arkiverer din ansøgning. Ved at sørge for at relevante fremtidige arbejdpladser har et opdateret CV fra dig, sikrer du dig at de kan have sorteret dig fra, allerede inden du overhovedet har set at der er et opslag.
Alternativt er det en god strategi at kende nogen.

Opdatér dit CV!
Det er vigtigt at gennemgå sit CV med et par måneders mellemrum. Måske har du sænket dine forventninger eller du er blevet villig til at rejse endnu længere. Husk at bruge ord, som du tror de bruger i den branche du søger ind i, så det fremgår at du har læst et par artikler på nettet. Med lidt held havde journalisten fået fat på hvad virksomheden eller branchen rent faktisk handlede om, så du ikke bare videreformidler andres ævl.
Eller også, kend nogen.

Få andres mening om din jobsøgning!
Meninger er ligesom røvhuller, alle har ét. Og det er din opgave som arbejdsløs at sample så mange som muligt. Hvem ved, måske er det gyldne råd et sted derude, som den berømte nål i høstakken. Hvordan du skal kende denne magiske enhjørning af et råd fra de andre er ikke til at sige, men for at blive i flosklerne kan man sige at selv blind høne finder korn.
Det kan også være at du kender nogen, der ligger inde med et job.

Tag relevant efteruddannelse!
Du holder dine evner skarpe og viser samtidig at du er opsøgende og nysgerrig når det gælder muligheder for at få en årsag til at gå ud af døren om morgenen. Desuden er kurser og efteruddannelse gode steder at netværke og møde andre arbejdsløse, som er på lige så bar bund som du selv. Endnu et plus er at du får mulighed for at se konkurrencen an, således at du kan blive endnu mere angst og trist, for hvis ikke dén og dén kan få noget – hvem fanden skal så gide at ansætte dig?
En anden metode er at have en kontakt, som kan videreformidle et job til dig.

Tag på jobmesser!
Her kan du vise at du stadig er i stand til at klæde dig på som én der skal på arbejde. Desuden kan du på jobmesser få uendeligt mange råd om hvad du skal søge og hvorfor-gør-du-ikke og har-du-tænkt-på, men her med det unikke tvist at dem som kommer med guldkornene burde vide bedre, hvilket både du og de ved.
Prøv også at overveje, om du kender nogen, der kan give dig et job.

Held og lykke med jobsøgningen!

4 kommentarer til “Skråsikker”

    1. Hyld mig! Men had mig også lidt. Sådan kører jeg det i hvert fald selv.
      Og jeg troede jo altså ikke at jeg kendte nogen. Jeg kan stadig ikke fatte at det er sket for mig. Man finder ikke opskriften på at finde job her, sikkert fordi der ikke er nogen opskrift. Til gengæld er der masser af mundlort…

  1. Jeg hader lidt mit fortidsjeg for ikke at have læst med på din blog i 2014. Men så dejlig nostalgisk med en lille Tour de chambre af alt det shit man skal igennem som arbejdsløs. Tak❤️

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s